Van Speijk

Van Speijk online

Van Speijk 28 uit!

Posted by Redactie Van Speijk On december - 26 - 20121 COMMENT

omslag van speijk 28 webMooier dan dit krijg je ze niet: Van Speijk 28 is weer een sieraad voor in de boekenkast, de leestafel of -als vanouds- op het toilet. Met opnieuw het beste van strips, humor en lifestyle: strips van Maria van Driel, Wouter Gresnigt, Han Bolo, Schwantz, Kito en cartoons van Jeroen Kippers, Argibald, Danibal, De Rustende Jager, Norman en Roger Abrahams. De lifestyle is ook weer dik in orde: mindfulness, healthy aging, beauty, travel en alles over stijl. Plus een lekker leesverhaal met illustraties van Michael van Kekem. Het omslag is van Eduard Bezembinder.
Wij kunnen nu al niet meer zonder. Van Speijk 28 ligt weer in alle zinnige (strip)boekhandels, en mocht dat nog niet het geval zijn: we sturen Van Speijk 28 zo naar je op. Geen probleem.
Vrind van Van Speijk worden is helemaal het einde: drie nummers voor een tientje, en Van Speijk 28 binnen een week in de bus. Heerlijk lijkt ons dat!

Van Speijk 28 in aantocht!

Posted by Redactie Van Speijk On november - 28 - 2012ADD COMMENTS

Sinterklaas is niet de enige die in aantocht is. Ook de nieuwe Van Speijk komt eraan. Met weer een heerlijke potpourri van verhalen, nieuws, cartoons, strips en wat verder past binnen het ijzersterke concept ’strips, humor en lifestyle’.

Deze keer extra veel aandacht voor mindfulness, shoppen en -vooruit- healthy aging. Met strips van Maria van Driel, Wouter Gresnigt en Han Bolo. Cartoons in overvloed (sowieso veel plaatjes en gein) van onder andere Jeroen Kippers, Roger Abrahams, Danibal, Argibald en de Rustende Jager. En de prachtige illustraties van Michael van Keken.
Het omslag is van Eduard Bezembinder, maar dat kan hier niet worden vertoond: daar is iets bijzonders mee, dus dat bewaren we voor binnenkort.

Van Speijk ligt in december in de winkel: hij is bijna klaar. Lekker voor bij de kerstboom, zullen we maar zeggen. En voor 3,95 is Van Speijk weer een vet handig kerstgeschenk voor je (goedkope) geliefde.

Historisch gezien juist: Van Speijk en Plato vinden elkaar

Posted by Stef Stokjens On augustus - 4 - 2011ADD COMMENTS

Vanaf nu is Van Speijk ook te koop in alle Plato-winkels van Nederland. Eindelijk niet meer acht uur op de fiets om het nieuwe nummer te kopen, maar comfortabel op loopafstand van je eigen huis. Plato vind je in Deventer, Apeldoorn, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Enschedé, Groningen, Leiden en Zwolle. Als extraatje is het tijdschrift voor strips, humor en lifestyle ook te koop bij de beide filialen van Concerto in Amsterdam.

Weet jij een goede plaats voor Van Speijk: bijvoorbeeld een winkel, kroeg, galerie of leestafel? Laat het ons weten, dan zorgen onze stagiaires dat alles in orde komt.

Alle verkoopadressen vind je hier.

En dit is de nieuwe Van Speijk!

Posted by Stefan Nieuwenhuis On juli - 16 - 2011ADD COMMENTS

van speijk cover 27 grootHiero! Zo ziet de nieuwe Van Speijk eruit. Word nog snel Vrind van Van Speijk en je krijgt het nieuwe nummer thuisgestuurd. De omslag is van Tim Enthoven. Je moet ‘m zien om ‘t te geloven.
Ook in nummer 27 weer veel strips, humor en lifestyle. Met bijdragen van Bas Köhler, Lise Vanlerberghe, Steven Selschotter, Berend Vonk, Dace Sietina (die nu exposeert bij Lambiek in Amsterdam), Michiel van de Pol, Gijs Kast, Sam Peeters, Tonio van Vugt en Wouter Gresnigt, aangevuld met het pseudoniemenhoekje bestaande uit de dames Danibal, Argibald, Bandirah, Stefke Mirakel, De Rustende Jager, Kapreles en Schwantz.
Niet te missen, zouden wij zeggen.

Nog drie weken: Van Speijk 27!

Posted by Redactie Van Speijk On juli - 1 - 2011ADD COMMENTS

Belangrijk nieuws moet je niet tot het einde bewaren, vindt onze hoofdredacteur en daarom komen we nu alvast naar buiten met het verhaal over Van Speijk 27. Het nu al schitterende nummer verschijnt in de derde week van juli. De gebruikelijke tipjes van de sluier slaan we niet over: in Van Speijk 27 vind je onder meer Berend Vonk, Steven Selschotter, Michiel van de Pol, Lise Vanlerberghe, Gijs Kast, Bas Kohler en Dace Sietina. De cover is van Tim Enthoven en natuurlijk is het pseudoniemenhoekje weer van de partij: de dames Dani, Hallie, Argi, Kappie, Bandi en de Rustende. En nog veel meer!
In het nieuwe nummer vind je artikelen, reportages en nieuws over een Friese smaakopera, de actie Gymnastics for Everybody Worldwide, alle ins en outs van een mening en het hebben ervan, de Boom Effect Analyse en het vreselijke verhaal van Boomer, de Jack Russell uit Kruithoven.
Van Speijk kost 3,95 in de winkel. Word nu Vrind van Van Speijk en je krijgt ‘m thuisgestuurd!

Website Van Speijk aangevallen door Grieken

Posted by Stef Stokjens On juni - 29 - 2011ADD COMMENTS

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de website van Van Speijk sinds een paar weken wordt aangevallen door een onbekende Griekse terreurorganisatie die luistert naar de naam Xepos. Waarom deze organisatie het op de website van Van Speijk heeft gemunt is vooralsnog onduidelijk. Hoofdredacteur Stef Stokjens is dan ook ‘geschokt, verdrietig en boos tegelijk’.
“Alles wat wij na 2 juni hebben gepost op de website is door de terreurbrigade verwijderd. Zonder sporen na te laten.” Op de vraag wat er zoal verwijderd was, kon de hoofdredacteur niet veel zeggen. “Dat weten we niet. Die info is ook gewist.”
Of de gewiste artikelen opnieuw worden geplaatst is nog allerminst zeker. Stokjens: “We zijn nu aan het onderzoeken welke artikelen er sinds 2 juni zijn gepubliceerd. Zodra we dat weten, kijken we of die artikelen nog op onze server staan of dat zij misschien ook zijn gewist door de Griekse terreurhackers.
In dat laatste geval is het uithuilen en verdergaan”, aldus de hoofdredacteur, die eraan toevoegt dat het niet aan de Duitse firewall heeft gelegen. “De Duitse firewall is meer dan prima en heeft ook nu keurig standgehouden. We gaan natuurlijk door met onderzoeken, want we willen wel graag weten hoe de Grieken kans hebben gezien in onze computer in te breken.”

Website Van Speijk aangevallen door Syriërs

Posted by Stef Stokjens On juni - 2 - 2011ADD COMMENTS

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de website van Van Speijk sinds een paar weken wordt aangevallen door een onbekende Syrische terreurorganisatie die luistert naar de naam Am-al-gam. Waarom deze organisatie het op de website van Van Speijk heeft gemunt is vooralsnog onduidelijk. Hoofdredacteur Stef Stokjens is dan ook ‘geschokt, verdrietig en boos tegelijk’.
“Alles wat wij na 1 mei hebben gepost op de website is door de terreurbrigade verwijderd. Zonder sporen na te laten.” Op de vraag wat er zoal verwijderd was, kon de hoofdredacteur niet veel zeggen. “Dat weten we niet. Die info is ook gewist.”
Of de gewiste artikelen opnieuw worden geplaatst is nog allerminst zeker. Stokjens: “We zijn nu aan het onderzoeken welke artikelen er sinds 1 mei zijn gepubliceerd. Zodra we dat weten, kijken we of die artikelen nog op onze server staan of dat zij misschien ook zijn gewist door de Syrische terreurhackers.
In dat laatste geval is het uithuilen en verdergaan”, aldus de hoofdredacteur, die eraan toevoegt dat het niet aan de Duitse firewall heeft gelegen. “De Duitse firewall is meer dan prima en heeft ook nu keurig standgehouden. We gaan natuurlijk door met onderzoeken, want we willen wel graag weten hoe de Syriërs kans hebben gezien in onze computer in te breken.”

Website Van Speijk aangevallen door Libiërs

Posted by Erna Voordien On mei - 1 - 2011ADD COMMENTS

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de website van Van Speijk sinds een paar weken wordt aangevallen door een onbekende Libische terreurorganisatie die luistert naar de naam Al-al-al. Waarom deze organisatie het op de website van Van Speijk heeft gemunt is vooralsnog onduidelijk. Hoofdredacteur Stef Stokjens is dan ook ‘geschokt, verdrietig en boos tegelijk’.
“Alles wat wij na 21 maart hebben gepost op de website is door de terreurbrigade verwijderd. Zonder sporen na te laten.” Op de vraag wat er zoal verwijderd was, kon de hoofdredacteur niet veel zeggen. “Dat weten we niet. Die info is ook gewist.”
Of de gewiste artikelen opnieuw worden geplaatst is nog allerminst zeker. Stokjens: “We zijn nu aan het onderzoeken welke artikelen er sinds 21 maart zijn gepubliceerd. Zodra we dat weten, kijken we of die artikelen nog op onze server staan of dat zij misschien ook zijn gewist door de Libische terreurhackers.
In dat laatste geval is het uithuilen en verdergaan”, aldus de hoofdredacteur, die eraan toevoegt dat het niet aan de Duitse firewall heeft gelegen. “De Duitse firewall is meer dan prima en heeft ook nu keurig standgehouden. We gaan natuurlijk door met onderzoeken, want we willen wel graag weten hoe de Libiërs kans hebben gezien in onze computer in te breken.”

Crimi-jeugd neemt rap op met de jut

Posted by Jan-Hanco Verbogge On maart - 21 - 20111 COMMENT

De politie van Hoofddorp heeft eergisteren samen met een groep criminele jongeren een rapnummer opgenomen. Het nummer, Het Spijt me dat ik uw auto heb vernield, is door bewakingscamera’s opgenomen en zal op YouTube te zien zijn. In een reactie fulmineerde kamerlid Amadeus Binnenhof tegen deze gang van zaken, alsof de politie niet genoeg nuttig werk te doen heeft. Volgens een politiewoordvoerder is er inderdaad nog genoeg nuttig werk te doen. Het rapnummer is inmiddels namelijk het vierde nummer dat criminele jongeren hebben opgenomen en de politie wil er een verzamelcd van uitbrengen. Sorry van je scooter, Ik douwde je moer in het water en vooral de hit Je zus is een hoer dus die vraagt erom hebben inmiddels al vele views opgeleverd op internet. Er is dus behoefte aan, aldus politiewoordvoerder Def Dirk desgevraagd.

Vogelbescherming Nederland verrechtst

Posted by Jan-Hanco Verbogge On maart - 5 - 20111 COMMENT

zand-in-je-broekje-kleur-bandirahBij een machtstrijd om het leiderschap van de Vogelbescherming Nederland lijkt een doorbraak te zijn geforceerd nu de rechtse vleugel een meerderheid in het bestuur heeft bemachtigd. Na een felle stemming kozen de zestien onafhankelijke leden unaniem voor de rechterzijde. Daarmee lijkt een einde te komen aan het toestaan van buitenlandse vogelsoorten in Nederland. Vreemde vogels zullen in de toekomst geen toegang meer krijgen tot drinkplaatsen en zaaivelden. Ook zal de bescherming en zorgverlening niet langer beschikbaar zijn voor exoten. In overleg met de Belgische extreemrechtse denktank Voorpostduif 97 zal de Vlaamse gaai geen gevaar lopen of vliegen.

Goed nieuws uit een oorlogsgebied!

Het gaat goed in Darfur: het kennis-innovatiecentrum dat met geld van de Nederlandse regering is gebouwd, wordt volgende maand feestelijk geopend tijdens het lokale grasfeest.

Cartoon: Bandirah