Van Speijk

Van Speijk online

2016: Van Speijk 20 jaar! Dat wordt knallen!

Posted by Redactie Van Speijk On november - 14 - 2015ADD COMMENTS

pi15Van Speijk bestaat in 2016 twintig jaar en dat vieren wij met drie nummers: Van Speijk 29, Van Speijk 30 en Van Speijk 31. Deze nummers verschijnen tegelijkertijd, omdat dat goed past bij een feestjaar.

We hebben nog meer feestelijkheden in petto. Veel korting bijvoorbeeld, naar goed Nederlands gebruik, en wat dacht u van Van Speijk 32 en Van Speijk 33? Het wordt geweldig en u bent van de partij.

Wilt u niets missen? Stuur dan even een berichtje of laat het ons weten. Dan nemen we u meteen in de familie op.

Kruitvat in de winkel

Posted by Stefan Nieuwenhuis On september - 13 - 20141 COMMENT

Kruitvat, dat heerlijke boek met het beste uit Van Speijk 15-28, ligt vanaf vandaag voor 14,95 in de winkel. Het is ook te bestellen via de antieke Van Speijk winkel op deze site. Of via de webwinkel van Zone 5300. Of die van stripwinkel Akim. En binnenkort op de Van Speijk Bolwinkel.
Kijk voor het laatste nieuws op de Facebook-pagina van Van Speijk.

Video-interview met Stef Stokjens over Kruitvat

Posted by Stefan Nieuwenhuis On juli - 30 - 20147 COMMENTS

Michael Minneboo, toch een beetje de Ed en Willem Bever van de vaderlandse stripjournalistiek en als zodanig opvoeder van menig cultuursnobje, heeft zijn kostbare tijd opgeofferd om een geweldig interessant diepte-interview met Van Speijk-hoofdredacteur Stef Stokjens te filmen.
Het filmpje geeft een mooi inkijkje in Kruitvat, dat heerlijke boek van 192 pagina’s met het beste uit Van Speijk 15 – 28. Allemaal kijken dus: Interview Stef Stokjens / Stefan Nieuwenhuis over Van Speijks Kruitvat

Kruitvat, het beste uit Van Speijk, komt eraan!

Posted by Stefan Nieuwenhuis On juli - 6 - 201459 COMMENTS

kruitvat cover medium schaduw kader 72dpiKruitvat – het beste uit Van Speijk 15 – 28 komt er aan. Een fijne 192 pagina’s met strips, humor en lifestyle voor €14,95. Ideaal voor tussendoor.
In de winkel vanaf 11 september. Bestel ‘m nu alvast, dan hoef je verder niets te doen. Stuur een mail en we regelen het.

Op de Facebookpagina van Van Speijk lees je al het nieuws.

Met strips, cartoons en illustraties van Anne Stalinski, Argibald, Bandirah, Barbara Stok, Bas Köhler, Berend Vonk, Boris Peeters, Dace Sietina, Danibal, De Rustende Jager, Eduard Bezembinder, Eva Stalinski, Floor de Goede, Gijs Kast, Hallie Lama, Jeroen Funke, Jeroen Jager, Jeroen Kippers, Kapreles, Lamelos, Leonieke Toering, Lise Vanlerberghe, Marc van der Holst, Maria van Driel, Michiel van de Pol, Remco Lee Polman, Rik Wielheesen, Rob Derks, Roger Abrahams, Ruben Steeman, Sabine van den Berg, Sam Peeters, Schwantz, Stefke Mirakel, Steven Selschotter, Tonio van Vugt, Wasco en Wouter Gresnigt.

Van Speijk 28 uit!

Posted by Redactie Van Speijk On december - 26 - 20123 COMMENTS

omslag van speijk 28 webMooier dan dit krijg je ze niet: Van Speijk 28 is weer een sieraad voor in de boekenkast, de leestafel of -als vanouds- op het toilet. Met opnieuw het beste van strips, humor en lifestyle: strips van Maria van Driel, Wouter Gresnigt, Han Bolo, Schwantz, Kito en cartoons van Jeroen Kippers, Argibald, Danibal, De Rustende Jager, Norman en Roger Abrahams. De lifestyle is ook weer dik in orde: mindfulness, healthy aging, beauty, travel en alles over stijl. Plus een lekker leesverhaal met illustraties van Michael van Kekem. Het omslag is van Eduard Bezembinder.
Wij kunnen nu al niet meer zonder. Van Speijk 28 ligt weer in alle zinnige (strip)boekhandels, en mocht dat nog niet het geval zijn: we sturen Van Speijk 28 zo naar je op. Geen probleem.
Vrind van Van Speijk worden is helemaal het einde: drie nummers voor een tientje, en Van Speijk 28 binnen een week in de bus. Heerlijk lijkt ons dat!

Van Speijk 28 in aantocht!

Posted by Redactie Van Speijk On november - 28 - 20121 COMMENT

Sinterklaas is niet de enige die in aantocht is. Ook de nieuwe Van Speijk komt eraan. Met weer een heerlijke potpourri van verhalen, nieuws, cartoons, strips en wat verder past binnen het ijzersterke concept ‘strips, humor en lifestyle’.

Deze keer extra veel aandacht voor mindfulness, shoppen en -vooruit- healthy aging. Met strips van Maria van Driel, Wouter Gresnigt en Han Bolo. Cartoons in overvloed (sowieso veel plaatjes en gein) van onder andere Jeroen Kippers, Roger Abrahams, Danibal, Argibald en de Rustende Jager. En de prachtige illustraties van Michael van Keken.
Het omslag is van Eduard Bezembinder, maar dat kan hier niet worden vertoond: daar is iets bijzonders mee, dus dat bewaren we voor binnenkort.

Van Speijk ligt in december in de winkel: hij is bijna klaar. Lekker voor bij de kerstboom, zullen we maar zeggen. En voor 3,95 is Van Speijk weer een vet handig kerstgeschenk voor je (goedkope) geliefde.

Historisch gezien juist: Van Speijk en Plato vinden elkaar

Posted by Stef Stokjens On augustus - 4 - 20112 COMMENTS

Vanaf nu is Van Speijk ook te koop in alle Plato-winkels van Nederland. Eindelijk niet meer acht uur op de fiets om het nieuwe nummer te kopen, maar comfortabel op loopafstand van je eigen huis. Plato vind je in Deventer, Apeldoorn, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Enschedé, Groningen, Leiden en Zwolle. Als extraatje is het tijdschrift voor strips, humor en lifestyle ook te koop bij de beide filialen van Concerto in Amsterdam.

Weet jij een goede plaats voor Van Speijk: bijvoorbeeld een winkel, kroeg, galerie of leestafel? Laat het ons weten, dan zorgen onze stagiaires dat alles in orde komt.

Alle verkoopadressen vind je hier.

En dit is de nieuwe Van Speijk!

Posted by Stefan Nieuwenhuis On juli - 16 - 2011ADD COMMENTS

van speijk cover 27 grootHiero! Zo ziet de nieuwe Van Speijk eruit. Word nog snel Vrind van Van Speijk en je krijgt het nieuwe nummer thuisgestuurd. De omslag is van Tim Enthoven. Je moet ‘m zien om ‘t te geloven.
Ook in nummer 27 weer veel strips, humor en lifestyle. Met bijdragen van Bas Köhler, Lise Vanlerberghe, Steven Selschotter, Berend Vonk, Dace Sietina (die nu exposeert bij Lambiek in Amsterdam), Michiel van de Pol, Gijs Kast, Sam Peeters, Tonio van Vugt en Wouter Gresnigt, aangevuld met het pseudoniemenhoekje bestaande uit de dames Danibal, Argibald, Bandirah, Stefke Mirakel, De Rustende Jager, Kapreles en Schwantz.
Niet te missen, zouden wij zeggen.

Nog drie weken: Van Speijk 27!

Posted by Redactie Van Speijk On juli - 1 - 20111 COMMENT

Belangrijk nieuws moet je niet tot het einde bewaren, vindt onze hoofdredacteur en daarom komen we nu alvast naar buiten met het verhaal over Van Speijk 27. Het nu al schitterende nummer verschijnt in de derde week van juli. De gebruikelijke tipjes van de sluier slaan we niet over: in Van Speijk 27 vind je onder meer Berend Vonk, Steven Selschotter, Michiel van de Pol, Lise Vanlerberghe, Gijs Kast, Bas Kohler en Dace Sietina. De cover is van Tim Enthoven en natuurlijk is het pseudoniemenhoekje weer van de partij: de dames Dani, Hallie, Argi, Kappie, Bandi en de Rustende. En nog veel meer!
In het nieuwe nummer vind je artikelen, reportages en nieuws over een Friese smaakopera, de actie Gymnastics for Everybody Worldwide, alle ins en outs van een mening en het hebben ervan, de Boom Effect Analyse en het vreselijke verhaal van Boomer, de Jack Russell uit Kruithoven.
Van Speijk kost 3,95 in de winkel. Word nu Vrind van Van Speijk en je krijgt ‘m thuisgestuurd!

Website Van Speijk aangevallen door Grieken

Posted by Stef Stokjens On juni - 29 - 20111 COMMENT

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de website van Van Speijk sinds een paar weken wordt aangevallen door een onbekende Griekse terreurorganisatie die luistert naar de naam Xepos. Waarom deze organisatie het op de website van Van Speijk heeft gemunt is vooralsnog onduidelijk. Hoofdredacteur Stef Stokjens is dan ook ‘geschokt, verdrietig en boos tegelijk’.
“Alles wat wij na 2 juni hebben gepost op de website is door de terreurbrigade verwijderd. Zonder sporen na te laten.” Op de vraag wat er zoal verwijderd was, kon de hoofdredacteur niet veel zeggen. “Dat weten we niet. Die info is ook gewist.”
Of de gewiste artikelen opnieuw worden geplaatst is nog allerminst zeker. Stokjens: “We zijn nu aan het onderzoeken welke artikelen er sinds 2 juni zijn gepubliceerd. Zodra we dat weten, kijken we of die artikelen nog op onze server staan of dat zij misschien ook zijn gewist door de Griekse terreurhackers.
In dat laatste geval is het uithuilen en verdergaan”, aldus de hoofdredacteur, die eraan toevoegt dat het niet aan de Duitse firewall heeft gelegen. “De Duitse firewall is meer dan prima en heeft ook nu keurig standgehouden. We gaan natuurlijk door met onderzoeken, want we willen wel graag weten hoe de Grieken kans hebben gezien in onze computer in te breken.”