Van Speijk

Van Speijk online

Knaller van jewelste! Van Speijk 29, 30 en 31 in de herdruk!

Posted by Redactie Van Speijk On oktober - 23 - 2016ADD COMMENTS

cover-29-30-31-van-speijk-background Ja mensen, dat was even schrikken voor de feestcommissie van Van Speijk. Zoals iedereen weet bestaat Van Speijk in 2016 twintig jaar en dat is een feestje waard. U kent ons. Plannetjes gemaakt, schepje erbovenop, nog meer plannen, en zie: deze zomer verscheen een uniek trionummer van Van Speijk, dat zo’n succes werd dat het meteen uitverkocht.

Fijn nieuws natuurlijk, maar ook een hoop gedoe, want we kregen veel meldingen van lezers en fans die teleurgesteld waren. Niet dat het onze schuld was, maar toch. Dus met extra gepaste trots melden we dat het jubileumnummer 29-30-31 vanaf nu weer gewoon verkrijgbaar is.

Maar even terug naar het begin. Van Speijk bestaat dus 20 jaar en daarom hadden wij van de redactie bedacht dat het leuk zou zijn om drie nummers tegelijk uit te geven, in een speciale leporello-formaat, ook wel accordeon-formaat genoemd. Kort gezegd: een omslag in de vorm van een W en in iedere vouw een nummer van Van Speijk. Zoals u op de foto kan zien. van-speijk-leporello-van-boven

Voor wie het nog niet weet: Van Speijk 29-30-31 bevat zestig pagina’s en kost 4,95. Met onder meer Loving Old People, frisse avonturen van Han Bolo, het internationale experiment van het Europese gedicht en daarnaast veel lifestyle, politiek en gezellige onderwerpen voor de herfst en de winter.

Een nummer bestellen kan heel eenvoudig door een berichtje te sturen naar contact [@] van-speijk [.] nl  En niet piepen als deze oplage ook weer uitverkocht is, want er zit een limiet aan ons enthousiasme.

Tot slot nog het antwoord op de FAQ over de omslag: de acht tekeningen die samen het omslag van de Van Speijk-leporello vormen zijn de winnaars van de prijsvraag “Van Speijk bestaat twintig jaar, maak jij een mooie portrettekening?” Gefeliciteerd aan alle winnaars.

2016: Van Speijk 20 jaar! Dat wordt knallen!

Posted by Redactie Van Speijk On november - 14 - 2015ADD COMMENTS

pi15Van Speijk bestaat in 2016 twintig jaar en dat vieren wij met drie nummers: Van Speijk 29, Van Speijk 30 en Van Speijk 31. Deze nummers verschijnen tegelijkertijd, omdat dat goed past bij een feestjaar.

We hebben nog meer feestelijkheden in petto. Veel korting bijvoorbeeld, naar goed Nederlands gebruik, en wat dacht u van Van Speijk 32 en Van Speijk 33? Het wordt geweldig en u bent van de partij.

Wilt u niets missen? Stuur dan even een berichtje of laat het ons weten. Dan nemen we u meteen in de familie op.

Kruitvat in de winkel

Posted by Stefan Nieuwenhuis On september - 13 - 2014ADD COMMENTS

Kruitvat, dat heerlijke boek met het beste uit Van Speijk 15-28, ligt vanaf vandaag voor 14,95 in de winkel. Het is ook te bestellen via de antieke Van Speijk winkel op deze site. Of via de webwinkel van Zone 5300. Of die van stripwinkel Akim. En binnenkort op de Van Speijk Bolwinkel.
Kijk voor het laatste nieuws op de Facebook-pagina van Van Speijk.

Video-interview met Stef Stokjens over Kruitvat

Posted by Stefan Nieuwenhuis On juli - 30 - 2014ADD COMMENTS

Michael Minneboo, toch een beetje de Ed en Willem Bever van de vaderlandse stripjournalistiek en als zodanig opvoeder van menig cultuursnobje, heeft zijn kostbare tijd opgeofferd om een geweldig interessant diepte-interview met Van Speijk-hoofdredacteur Stef Stokjens te filmen.
Het filmpje geeft een mooi inkijkje in Kruitvat, dat heerlijke boek van 192 pagina’s met het beste uit Van Speijk 15 – 28. Allemaal kijken dus: Interview Stef Stokjens / Stefan Nieuwenhuis over Van Speijks Kruitvat

Kruitvat, het beste uit Van Speijk, komt eraan!

Posted by Stefan Nieuwenhuis On juli - 6 - 20144 COMMENTS

kruitvat cover medium schaduw kader 72dpiKruitvat – het beste uit Van Speijk 15 – 28 komt er aan. Een fijne 192 pagina’s met strips, humor en lifestyle voor €14,95. Ideaal voor tussendoor.
In de winkel vanaf 11 september. Bestel ‘m nu alvast, dan hoef je verder niets te doen. Stuur een mail en we regelen het.

Op de Facebookpagina van Van Speijk lees je al het nieuws.

Met strips, cartoons en illustraties van Anne Stalinski, Argibald, Bandirah, Barbara Stok, Bas Köhler, Berend Vonk, Boris Peeters, Dace Sietina, Danibal, De Rustende Jager, Eduard Bezembinder, Eva Stalinski, Floor de Goede, Gijs Kast, Hallie Lama, Jeroen Funke, Jeroen Jager, Jeroen Kippers, Kapreles, Lamelos, Leonieke Toering, Lise Vanlerberghe, Marc van der Holst, Maria van Driel, Michiel van de Pol, Remco Lee Polman, Rik Wielheesen, Rob Derks, Roger Abrahams, Ruben Steeman, Sabine van den Berg, Sam Peeters, Schwantz, Stefke Mirakel, Steven Selschotter, Tonio van Vugt, Wasco en Wouter Gresnigt.

Van Speijk 28 uit!

Posted by Redactie Van Speijk On december - 26 - 2012ADD COMMENTS

omslag van speijk 28 webMooier dan dit krijg je ze niet: Van Speijk 28 is weer een sieraad voor in de boekenkast, de leestafel of -als vanouds- op het toilet. Met opnieuw het beste van strips, humor en lifestyle: strips van Maria van Driel, Wouter Gresnigt, Han Bolo, Schwantz, Kito en cartoons van Jeroen Kippers, Argibald, Danibal, De Rustende Jager, Norman en Roger Abrahams. De lifestyle is ook weer dik in orde: mindfulness, healthy aging, beauty, travel en alles over stijl. Plus een lekker leesverhaal met illustraties van Michael van Kekem. Het omslag is van Eduard Bezembinder.
Wij kunnen nu al niet meer zonder. Van Speijk 28 ligt weer in alle zinnige (strip)boekhandels, en mocht dat nog niet het geval zijn: we sturen Van Speijk 28 zo naar je op. Geen probleem.
Vrind van Van Speijk worden is helemaal het einde: drie nummers voor een tientje, en Van Speijk 28 binnen een week in de bus. Heerlijk lijkt ons dat!

Van Speijk 28 in aantocht!

Posted by Redactie Van Speijk On november - 28 - 2012ADD COMMENTS

Sinterklaas is niet de enige die in aantocht is. Ook de nieuwe Van Speijk komt eraan. Met weer een heerlijke potpourri van verhalen, nieuws, cartoons, strips en wat verder past binnen het ijzersterke concept ‘strips, humor en lifestyle’.

Deze keer extra veel aandacht voor mindfulness, shoppen en -vooruit- healthy aging. Met strips van Maria van Driel, Wouter Gresnigt en Han Bolo. Cartoons in overvloed (sowieso veel plaatjes en gein) van onder andere Jeroen Kippers, Roger Abrahams, Danibal, Argibald en de Rustende Jager. En de prachtige illustraties van Michael van Keken.
Het omslag is van Eduard Bezembinder, maar dat kan hier niet worden vertoond: daar is iets bijzonders mee, dus dat bewaren we voor binnenkort.

Van Speijk ligt in december in de winkel: hij is bijna klaar. Lekker voor bij de kerstboom, zullen we maar zeggen. En voor 3,95 is Van Speijk weer een vet handig kerstgeschenk voor je (goedkope) geliefde.

Historisch gezien juist: Van Speijk en Plato vinden elkaar

Posted by Stef Stokjens On augustus - 4 - 2011ADD COMMENTS

Vanaf nu is Van Speijk ook te koop in alle Plato-winkels van Nederland. Eindelijk niet meer acht uur op de fiets om het nieuwe nummer te kopen, maar comfortabel op loopafstand van je eigen huis. Plato vind je in Deventer, Apeldoorn, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Enschedé, Groningen, Leiden en Zwolle. Als extraatje is het tijdschrift voor strips, humor en lifestyle ook te koop bij de beide filialen van Concerto in Amsterdam.

Weet jij een goede plaats voor Van Speijk: bijvoorbeeld een winkel, kroeg, galerie of leestafel? Laat het ons weten, dan zorgen onze stagiaires dat alles in orde komt.

Alle verkoopadressen vind je hier.

En dit is de nieuwe Van Speijk!

Posted by Stefan Nieuwenhuis On juli - 16 - 2011ADD COMMENTS

van speijk cover 27 grootHiero! Zo ziet de nieuwe Van Speijk eruit. Word nog snel Vrind van Van Speijk en je krijgt het nieuwe nummer thuisgestuurd. De omslag is van Tim Enthoven. Je moet ‘m zien om ‘t te geloven.
Ook in nummer 27 weer veel strips, humor en lifestyle. Met bijdragen van Bas Köhler, Lise Vanlerberghe, Steven Selschotter, Berend Vonk, Dace Sietina (die nu exposeert bij Lambiek in Amsterdam), Michiel van de Pol, Gijs Kast, Sam Peeters, Tonio van Vugt en Wouter Gresnigt, aangevuld met het pseudoniemenhoekje bestaande uit de dames Danibal, Argibald, Bandirah, Stefke Mirakel, De Rustende Jager, Kapreles en Schwantz.
Niet te missen, zouden wij zeggen.

Nog drie weken: Van Speijk 27!

Posted by Redactie Van Speijk On juli - 1 - 2011ADD COMMENTS

Belangrijk nieuws moet je niet tot het einde bewaren, vindt onze hoofdredacteur en daarom komen we nu alvast naar buiten met het verhaal over Van Speijk 27. Het nu al schitterende nummer verschijnt in de derde week van juli. De gebruikelijke tipjes van de sluier slaan we niet over: in Van Speijk 27 vind je onder meer Berend Vonk, Steven Selschotter, Michiel van de Pol, Lise Vanlerberghe, Gijs Kast, Bas Kohler en Dace Sietina. De cover is van Tim Enthoven en natuurlijk is het pseudoniemenhoekje weer van de partij: de dames Dani, Hallie, Argi, Kappie, Bandi en de Rustende. En nog veel meer!
In het nieuwe nummer vind je artikelen, reportages en nieuws over een Friese smaakopera, de actie Gymnastics for Everybody Worldwide, alle ins en outs van een mening en het hebben ervan, de Boom Effect Analyse en het vreselijke verhaal van Boomer, de Jack Russell uit Kruithoven.
Van Speijk kost 3,95 in de winkel. Word nu Vrind van Van Speijk en je krijgt ‘m thuisgestuurd!