Van Speijk

Van Speijk online

Archief van ‘Lifestyle’

Nog drie weken: Van Speijk 27!

Posted by Redactie Van Speijk On juli - 1 - 2011

Belangrijk nieuws moet je niet tot het einde bewaren, vindt onze hoofdredacteur en daarom komen we nu alvast naar buiten met het verhaal over Van Speijk 27. Het nu al schitterende nummer verschijnt in de derde week van juli. De gebruikelijke tipjes van de sluier slaan we niet over: in Van Speijk 27 vind je onder meer Berend Vonk, Steven Selschotter, Michiel van de Pol, Lise Vanlerberghe, Gijs Kast, Bas Kohler en Dace Sietina. De cover is van Tim Enthoven en natuurlijk is het pseudoniemenhoekje weer van de partij: de dames Dani, Hallie, Argi, Kappie, Bandi en de Rustende. En nog veel meer!
In het nieuwe nummer vind je artikelen, reportages en nieuws over een Friese smaakopera, de actie Gymnastics for Everybody Worldwide, alle ins en outs van een mening en het hebben ervan, de Boom Effect Analyse en het vreselijke verhaal van Boomer, de Jack Russell uit Kruithoven.
Van Speijk kost 3,95 in de winkel. Word nu Vrind van Van Speijk en je krijgt ‘m thuisgestuurd!

Crimi-jeugd neemt rap op met de jut

Posted by Jan-Hanco Verbogge On maart - 21 - 2011

De politie van Hoofddorp heeft eergisteren samen met een groep criminele jongeren een rapnummer opgenomen. Het nummer, Het Spijt me dat ik uw auto heb vernield, is door bewakingscamera’s opgenomen en zal op YouTube te zien zijn. In een reactie fulmineerde kamerlid Amadeus Binnenhof tegen deze gang van zaken, alsof de politie niet genoeg nuttig werk te doen heeft. Volgens een politiewoordvoerder is er inderdaad nog genoeg nuttig werk te doen. Het rapnummer is inmiddels namelijk het vierde nummer dat criminele jongeren hebben opgenomen en de politie wil er een verzamelcd van uitbrengen. Sorry van je scooter, Ik douwde je moer in het water en vooral de hit Je zus is een hoer dus die vraagt erom hebben inmiddels al vele views opgeleverd op internet. Er is dus behoefte aan, aldus politiewoordvoerder Def Dirk desgevraagd.

Kinderluisterboek Lolita uit handel

Posted by Stef Stokjens On februari - 3 - 2011

Na ernstige bedreigingen over en weer heeft de redactie van Van Speijk besloten alle exemplaren van het kinderluisterboek Lolita uit de handel te nemen. Het luisterboek, bestaande uit 12 cd’s, een geinige witte snoepstring en lipgloss (die zelfs blijft zitten als je gaat zwemmen) ligt nog tot komend weekend in de winkels. Daarna zal het Lolita-totaalpakket in luxe geschenkverpakking worden teruggehaald. In een reactie op de gebeurtenissen sprak een geëmotioneerde hoofdredacteur over ‘kinderachtig gedrag van anderen’. “De lipgloss komt wel op, maar hoe zit het met al die cd’s? Wij worden niet gecompenseerd, terwijl het ons probleem niet is. Een schande.”

PVV-Scrabble groeit als kool, NK groot succes!

Posted by Jan-Hanco Verbogge On december - 10 - 2010

PVV-Scrabble slaat aan in Nederland. Sinds wij erover berichtten in Van Speijk 26, zijn er overal PVV-Scrabbleclubs opgericht. Deze gezelligheidsverenigingen beoefenen gezamenlijk “de nobele kunst van de zelfverdediging in woordvorm”, zoals PVV-Scrabbelaar van het eerste uur, Henk van de Wijde uit Nuth, het uitdrukt. “We zijn Van Speijk zeer erkentelijk voor het lovende artikel in het laatste nummer. Het heeft de PVV-Scrabblewereld goed gedaan.”

Afgelopen weekend vond er voor de derde keer een NK PVV-Scrabble plaats en Kees Nut is afgelopen weekend voor de tweede keer in successie PVV-Scrabblekampioen van Nederland geworden. Hij won oppermachtig van zijn opponente Dinie Dencke en overtuigde de aanwezigen met een spectaculaire 112-78. Hoogtepunt was het openingswoord ‘onderbuik’ en de twee keer woordwaarde van het prachtige PVV-Scrabblewoord ‘quota’. “Die zag ik aankomen”, aldus Nut in een goedgevulde sporthal De Beemte in Purmerend. Aan het NK deden 120 kandidaten mee. Volgende week verdedigt Kees Nut zijn Hollandse titel als er wordt gestreden tegen de kampioen van Kring Limburg, de enige onafhankelijke PVV-Scrabble-afdeling van Nederland. “Ze waren bang voor een definitieve scheuring en toen is er dit compromis uitgerold”, weet Nut. Hij zegt niet bang te zijn voor wat hij schertsend ‘de opperlaaf’ noemt. “Die gasten zijn knettergek.”
pvv scrabble van speijk

op de foto: winnend bord finale NK PVV-Scrabble: Kees Nut (NL) vs. Dinie Dencke (NL) – 112 -78

Nijntje scoort bij kinderen (tot 4)

Posted by Erna Voordien On november - 28 - 2010

Het kinderboek Nijntje gaat naar het Speedmetalconcert is door een vakjury van 4-jarige kinderen unaniem gekozen als Beste boek over konijnen en speedmetal. In de categorie Overige kinderboeken wonnen Mijn ouders zijn gescheiden door Jellie Gevering en Hoe overleef ik een stortvloed aan identieke boeken van Fenneke Bleijzoen.

Luchtdrumkampioen komt uit Nieuw-Zeeland

Posted by Jan-Hanco Verbogge On november - 14 - 2010

Maarten de Saeger Dikkewis
Het Wereldkampioenschap Luchtdrummen in het Amerikaanse Utah is gewonnen door de 36-jarige Mike Staple uit Nieuw-Zeeland. Hij bleef de concurrentie ver voor. Staple wist vooral te overtuigen met een strak uitgevoerde solo op 26 toms, waaronder de als zeer lastig bekend staande uncletom. Het unieke en uiterst geraffineerde cymbalenspel van de Japanner Kariaki Matsumoto zorgde voor de zilveren plak. Het brons was voor de inventieve Canadees John McCloud, die er zelfs klankschalen en een zesdelige gong bijsleepte. De prijzen werden uitgereikt door Cindy Nielsen, winnares van het Wereldkampioenschap Luchtmedailles Omhangen.

Radiopresentator met schrik vrij

Radiopresentator Harry van Vrije Radio de Ampel is gistermiddag lelijk ten val gekomen toen hij de singletjes Aa – Aj terug wilde zetten in de kast. De onfortuinlijke presentator struikelde over de singletjes Ka – Kw en raakte daarbij bekneld tussen de singletjes Po – Pr en Da – Du. Harry werd korte tijd later gevonden door zijn vrouw, toen zij de singletjes Ka – Kw wilde opbergen. Zij kon hem bevrijden nadat ze het complete oeuvre van Al di Meola van Harry’s hoofd had verwijderd.

illustratie: Maarten de Saeger (*)

Radiopresentator Harry van Vrije Radio de Ampel is gistermiddag lelijk ten val gekomen toen hij de singletjes Aa – Aj terug wilde zetten in de kast. De onfortuinlijke presentator struikelde over de singletjes Ka – Kw en raakte daarbij bekneld tussen de singletjes Po – Pr en Da – Du. Harry werd korte tijd later gevonden door zijn vrouw, toen zij de singletjes Ka – Kw wilde opbergen. Zij kon hem bevrijden nadat ze het complete oeuvre van Al di Meola van Harry’s hoofd had verwijderd

Rondvaartboot ramt bridge

Posted by Redactie Van Speijk On november - 9 - 2010

sinking_shipEen Amsterdamse rondvaartboot, de Manke Nelis, heeft gistermiddag de Golden Gate Bridge in San Francisco geramd. Daarbij vielen zes lichtgewonden. Onderzoek van de Amerikaanse waterpolitie heeft aangetoond dat een defect navigatiesysteem de oorzaak was van het uit koers raken van de boot. De veertig opvarenden en drie bemanningsleden hadden pas laat in de gaten dat er wat mis was. ‘Op het moment dat we de brugpeiler op ons af zagen komen, dacht ik dat het wel eens fout kon gaan,’ zegt passagier Joke Vernallen uit Gouda. ‘En dat terwijl er uitwijkruimte genoeg was, zeker als je het vergelijkt met de Brouwersgracht of de Singel.’
De boot is total-loss verklaard en zal in Amerika worden achtergelaten. De opvarenden hebben een lift naar het dichtstbijzijnde station aangeboden gekregen. ‘Een mooie geste,’ aldus Vernallen in een helder betoog.

Op de foto: een willekeurig zinkend schip (geen rondvaartboot).

Mededelingen van de webredactie

Posted by Erna Voordien On oktober - 18 - 2010

martelmethodesDe webredactie van deze site heeft met onmiddellijke ingang besloten het open forum te sluiten. Dit vanwege de grote hoeveelheid onsamenhangende nonsens die er dagelijks op het forum werd achtergelaten. “We hadden een halve dagtaak aan het verwijderen van onzinnige inzendingen”, zegt Jan-Hanco Verbogge namens de webredactie, “nadat vorige week drie topics volkomen uit de hand liepen, was het niet langer mogelijk een intellectueel forum te waarborgen. Dat is natuurlijk wel onze insteek.”
De topics Vrij reizen voor Roma-zigeuners, Pedofilie en Wallonië, toeval of noodzaak? en Moslims zijn net joden als het op zeuren aankomt waren de boosdoeners.
“We zijn heel liberaal”, aldus Verbogge, “maar als mensen beginnen met discriminerende opmerkingen en racistische praatjes, dan is wat ons betreft de maat vol.” Verbogge vindt het ‘ronduit vervelend’ dat een levendige discussie de das is omgedaan ‘door typisch Nederlandse toestanden’. “Het zijn vervelende figuren  die zo tekeer gaan, dat is duidelijk. En dan vragen wij ons af: waarom misbruiken de mensen hun democratische verworvenheden op het internet zo gemakkelijk? Als je mag zeggen wat je wilt, dan zeg je toch wat zinnigs? Je zou bijna gaan geloven dat de gemiddelde Nederlander zo dom is als een koe, die bovendien niet in staat is fatsoenlijk te spellen.”

De actie met de 20 inch kruimelvlaaien komt per direct te vervallen ten gevolge van de sluiting van het forum. De resterende vlaaien worden overmorgen verloot onder mensen die wel een zinnige bijdrage hebben geleverd. Over de uitslag van die verloting kan, om voor de hand liggende redenen, niet worden gecorrespondeerd. “Ook bedankt daarvoor,” aldus een zichtbaar aangeslagen Verbogge.

Cartoon: Bandirah

Comeback Kid

Posted by ds. Herman van de Gemeente On juli - 11 - 2010

De Here Jezus is helemaal terug. Steeds meer mensen zoeken een baken in deze tijden van onrust, een kompas op woeste zee en dat is goed nieuws, vindt succesdominee Harro Stroop uit Capelle aan de IJssel. Stroop is naar eigen zeggen de Tiėsto van de Christelijke wereld. Hij krijgt de mensen tezamen. Zijn succes is de eenvoud van zijn boodschap. “De Here Jezus, onze Jezus Christus, de Zoon van God is de verlosser voor iedereen die de Heiland van Nazareth, de Verlosser  toelaat in zijn hart. Dat is bekend. Het is genoeg op televisie. Het is overal. De liefde van God die ons wordt gegeven door de Here Jezus, de Christus van Nazareth, onze Heiland, Zoon van God, die het goed met ons voor heeft, is alom. Zijn onvoorwaardelijke liefde is voor ieder mens. De Here Jezus, de Verlosser, Zoon van God zegt: reik mij de hand en ik zal u leiden. Dat is waar geloven om gaat. En dat is wat steeds meer mensen aanspreekt.” Lees verder »

Gevraagd / te koop / te huur / gezocht

Posted by Redactie Van Speijk On juni - 22 - 2010

Heeft u iets te koop, te huur, of zoekt u iets? Plaats dan een advertentie op de website van Van Speijk. Honderden gingen u voor! Lees verder »