Van Speijk

Van Speijk online

Archief van november, 2009

Biedie Biedie! De SF quiz!

Posted by Jan-Hanco Verbogge On november - 5 - 2009

quiz kop 1Wat weet jij van science fiction?

Doe de Van Speijk SF test en ontdek het zelf!

In tien vragen weet jij of je een neptrekkie of een echte zoon of dochter van Darth Vader bent! Succes!

Lees verder »

Toffe Gasten Radio, de hoogtepunten op MP3

Posted by Jan-Hanco Verbogge On november - 2 - 2009

Toffe Gasten Radio was een roemrucht cabaret-shockradioprogramma, dat iedere week werd uitgezonden op de Groningse stadzender OOG Radio.  Berucht waren de telefoongesprekken. Karel ten Haaf, Arjen Lubach en Stefan Nieuwenhuis belden nietsvermoedende mensen en namen ze bij de neus. Hier vind je enkele van de beste gesprekken.

Het Bompakketje Stefan kruipt in de rol van PTT Pakketpost-beamte. Hij belt een vrouw en vertelt haar het verhaal over een explosie op het postkantoor. De vrouw vindt dat helemaal niet erg, integendeel!
(2,4MB / download)

Die Kabolasierung der Vier-Anlage Stefan wil een VW Golf GTI 16V 3 liter kopen en belt met een VMBO’er die er eentje te koop heeft. Om het de verkoper wat gemakkelijker te maken, praat Stefan in een soort Duits. Op zich gaat het best goed, totdat de Kabolasierung der Vier-Anlage ter sprake komt…
(4,1MB / download)

Druk een 2 als u mij niet verstaat Karel belt een willekeurig nummer om de mensen uit te leggen dat hun telefoon eenzijdig kapot is: zij horen de beller wel, maar de beller hoort niets van wat ze zeggen. Om de breuk in de glasfybervezelkabelstructuur te ontdekken, moeten ze allerlei vragen beantwoorden. Lukt het Karel de breuk te localiseren?
(2,0MB / download)

De Vampier met hulpstukken In een advertentieblad staat een advertentie voor een stofzuiger met hulpstukken voor 25 gulden. Stefan belt voor wat meer achtergrondinformatie over de hulpstukken en biedt en passent ook wat eigen huisraad aan. Een goede luisteraar hoort Karel uit zijn neus lachen.
(1,3MB / download)

Hebbie belang bij handel? Stefan belt iemand die een omgebouwde Playstation in de aanbieding heeft. Maar dat is niet alles! Hij heeft ‘een handeltje’ en dat vertelt de man in geuren en kleuren. Extra leuk: na het telefoongesprek dat live op de radio was te horen, kregen we veel telefoontjes van mensen die zijn telefoonnummer wilden hebben. De directie van OOG Radio was ‘niet te spreken over dit geintje’.
(2,4 MB / download)

Passen de spantlatjes ook op het raam? Karel heeft een advertentie uitgezocht in een huis-aan-huisblad, maar vertelt niet aan Stefan welke. Dat mag hij mooi zelf ontdekken. Het lukt ‘m uiteindelijk, maar er is een probleempje met het kantelraam: de spantlatjes zitten in de weg!
(1,8 MB / download)