Van Speijk

Van Speijk online

Archief van februari, 2010

Van Speijk 26, de eerste reacties

Posted by Redactie Van Speijk On februari - 24 - 2010

cover van speijk 26Nog niet eens officieel uit, maar de reacties op Van Speijk 26 zijn nu al veelbelovend. Ingewijden spreken van een goed nummer en “het enige juiste na 25”, anderen roemen de stellingname tegen het absurdisme en de niet-racistische ondertoon van de artikelen. Volgens een ingewijde is het vooral een goed nummer omdat er veel strips in staan. Een andere ingewijde geeft de eerste ingewijde groot gelijk. “Cartoons, strips, en rijk geïllustreerd, ja, het nieuwe nummer is weer een ouderwets lekker nummer.” Een derde ingewijde kan zich geen beter nummer herinneren.

“Allemaal heerlijk om te horen”, zegt hoofdredacteur Stef Stokjens, “we hebben er veel tijd en energie in gestoken, en dat betaalt zich nu uit.” Stokjens haastte zich te zeggen dat ‘we’ er altijd veel tijd en energie in steken, een opmerking die hem hoongelach opleverde. “Onze hoofdredacteur vergist zich wel eens in een persoon meer of minder. In dit geval meer”, schamperde redactrice Erna Voordien naderhand.

In de nieuwe Van Speijk staat een zes paginalang verhaal van Wouter Gresnigt. “Dat is geweldig”, aldus een ingewijde, “het is zijn debuut in Nederland en Vlaanderen”.
Ook nieuw in Van Speijkland zijn de tekenaars Nozzman (yoyoyo, vette spread), De Rustende Jager (flikker een eind op man) en schön werk van good-old Kapreles, die voor het eerst in Van Speijk 8 stond. Dat is tien jaar geleden! “Ongelooflijk”, sprak een ingewijde.
En natuurlijk weer coole strips en cartoons van Schwantz (El Buscabroncas), Hallie Lama, Argibald, Bandirah (deze keer geen grap over de anus van de paus), Brecht Vandenbroucke, Jeroen Jager, Michiel van de Pol (met zijn Knutselhoekje), Robert van Raffe, Samp Eeters en Stefke Mirakel (keert Han Bolo terug uit de orbit?)

EXTRA COOL: alle abonnees van Zone5300 krijgen half maart niet alleen het nieuwe tijdschrift voor strips, cultuur en curiosa, maar ook Van Speijk 26. GRATIS! Nog een reden om snel lid te worden van Zone 5300!