Van Speijk

Van Speijk online

Archief van maart, 2010

Sudoku’s voor Sudan succes!

Posted by Stef Stokjens On maart - 25 - 2010

is deze taille kleinDe actie Sudoku’s voor Sudan heeft ruim tachtigduizend Sudoku’s opgeleverd. Door de oorlog is er een groot tekort aan Sudoku’s in Sudan. In het land, waar de zon overigens altijd lekker schijnt, is de sudoku de tweede volkshobby, na de traditionele kamelendisco.

Mascarpone gewond!

Maffiabaas Don Mascarpone is gistermiddag gewond geraakt. Bij het sluiten van zijn auto kreeg hij zijn rechterhand, Giovanni Lippi, tussen de deur. Lippi maakt het naar omstandigheden goed.

De voordelen van bidden

Posted by ds. Herman van de Gemeente On maart - 21 - 2010

Alles moet tegenwoordig bestreden worden. Als je moe bent, zijn er medicijnen. Als je niet kan slapen vanwege je hypotheek, kun je slaappillen overwegen. Of een extra lening. Als je gestresst bent, dan zijn tranquilizers de uitkomst. We hebben voor ieder probleem een probaat middel in de hoedanigheid van een poedertje of een pilletje. Het zijn de zegeningen van de moderne, wereldlijke maatschappij. Lees verder »

Schrijver & Mankement

Posted by Jan-Hanco Verbogge On maart - 14 - 2010

mulisch

Eerste en algemene bekendmaking

Na ernstige bedreigingen over en weer heeft de redactie van Van Speijk besloten alle exemplaren van het kinderluisterboek Lolita uit de handel te nemen. Het luisterboek, bestaande uit 12 cd’s, een geinige witte snoepstring en lipgloss (die zelfs blijft zitten als je gaat zwemmen) ligt nog tot komend weekend in de winkels. Daarna zal het Lolita-totaalpakket in luxe geschenkverpakking worden teruggehaald. In een reactie op de gebeurtenissen sprak een geëmotioneerde hoofdredacteur over ‘kinderachtig gedrag van anderen’. “De lipgloss komt wel op, maar hoe zit het met al die cd’s? Wij worden niet gecompenseerd, terwijl het ons probleem niet is. Een schande.”