Van Speijk

Van Speijk online

Archief van april, 2010

Van Speijk op Stripdagen Haarlem!

Posted by Stef Stokjens On april - 22 - 2010

De stripwereld heeft er een nieuw dieptepunt bij: Van Speijk vindt u in de kelder van de Philharmonie in Haarlem tijdens de Stripdagen op 5 en 6 juni. Hoe underground wilt u het hebben?

Van Speijk, het tijdschrift voor strips, humor en lifestyle, is erbij op de Stripdagen. In de absurde setting van garderobe en toilet kunt u genieten van al het goede dat de striptekenaars van Van Speijk u te bieden hebben.

Zo is er een frisse tentoonstelling met werk van onder meer Hallie Lama, De Rustende Jager, Bandirah, Michiel van de Pol, Schwantz, Argibald, Danibal, Marc van der Holst en Remco Mooijekind: schilderijen, originelen en strippagina’s die u niet alleen kunt bekijken maar ook kunt kopen.
Stripliefhebbers die net de blaas hebben geleegd, kunnen aansluitend kijken naar een doorlopende animatiefilmvoorstelling met de avonturen van Han Bolo, de ruimtereiziger die niet terugkeert uit de orbit.
Waar normaal gesproken uw jas wordt opgehangen, kunt u tijdens de Stripdagen deelnemen aan de interactieve cartoonwedstrijd. U bedenkt het onderschrift bij een cartoon van Bandirah, Hallie Lama, Michiel van de Pol, De Rustende Jager en wie weet wint u de originele cartoon. Bovendien worden de winnende onderschriften (uiteraard met cartoon) geplaatst in Van Speijk 27.
kwistekening
Op zondagmiddag, om precies twee uur ‘s middags, vindt de Strip of Strop Kwis plaats, een unieke show onder leiding van de re├»ncarnatie van Fred Oster, Erik Noomen, terzijde gestaan door Michiel van de Pol en Edith Kuijvenhoven. Met prachtige prijzen en unieke momenten uit de geschiedenis van de greffic nuvvel wordt het een evenement om niet te missen.
En voor de kinderen is er een clown met ballonnen.

gevraagd / gezocht / te koop / te huur

Posted by Erna Voordien On april - 18 - 2010

Heeft u iets te koop, te huur, of zoekt u iets? Plaats dan een advertentie op de website van Van Speijk. Honderden gingen u voor! Lees verder »

Zone5300-lezer, fijn dat u er bent!

Posted by Redactie Van Speijk On april - 10 - 2010

Dat was een lekkere surprise voor de Zone5300-abonnee: zij hebben niet alleen de gloednieuwe Zone5300 in de bus gekregen, maar ook Van Speijk 26. Gewoon als cadeau erbij, en ongevraagd bovendien. Kortom: kom maar op met uw mening! Was het een leuke verrassing? Vervelend? Heeft u het naar de zin gehad met de strips? En de verhalen? Kunnen wij u binnenkort verwelkomen als Vrind van Van Speijk? Of piekert u daar niet over? Laat het ons weten.
De 3 leukste reacties verdienen een gratis abonnement op Van Speijk.

(Deze actie geldt tot 4 mei 2010)

Cabaretiersvakbond loopt uit klauw

Posted by Jan-Hanco Verbogge On april - 6 - 2010

Zo - ArgibaldBij de pas opgerichte Nederlandse Vakbond van Cabaretiers hebben zich inmiddels 137000 cabaretiers aangemeld. De voorzitter van de NVC, Ben van Vooren, meldde in een persverklaring dat er nooit zoveel lachwekkende figuren bij elkaar zijn gekomen sinds de open dag van Ajax. “We houden van een beetje humor”, aldus Van Vooren, “maar dit is allemaal wel erg absurd.” Toch ziet Van Vooren pluspuntjes. “We gaan nadenken over een politieke partij en een collectieve zorgverzekering. Met zo’n enorme potentie moet het te doen zijn om cabaretiers aan de macht te helpen. Ze zijn toch al de hele dag op radio en televisie.”

De cartoon is van Argibald. Op de begane grond van het stadhuis van Utrecht kun je tot en met 28 april kijken naar zijn andere cartoons, schilderijen en meer. Het is werkelijk een prachtige tentoonstelling en nog gratis ook.