Van Speijk

Van Speijk online

Archief van augustus, 2010

Meer Han Bolo op YouTube

Posted by Erna Voordien On augustus - 29 - 2010

Er zijn weer een paar nieuwe afleveringen van Han Bolo op YouTube te vinden. Natuurlijk keurig in HighDefinition, zoals dat hoort tegenwoordig, dus ideaal om met de beamer op de muur te projecteren op feestjes.

Vrijblijvendheid aan banden

Posted by Jan-Hanco Verbogge On augustus - 18 - 2010

Vrijblijvende humor is niet leuk. Dat bleek gisteren, eergisteren, de dag daarvoor, aan het eind van vorige week, vorige maandag, dinsdag en woensdag, de week voorafgaand aan vorige week en ongeveer vijf seconden geleden. Hoe vrijblijvende humor voortaan kan worden vermeden, is nog niet duidelijk. De politiek sprak van een opportune kans om de zaken grondig  te bestuderen. Het bruine combattimentenregime vindt gedogen niet meer van deze tijd en eist dat vrijblijvende humor moet worden bestreden door het leger.
“Het moet maar eens ophouden met die rare hobby’s in Nederland”, aldus een woordvoerder van het humorloze smaldeel van de samenleving in een voorgelezen verklaring.

Bijzondere mensen in het algemeen

Posted by Erna Voordien On augustus - 6 - 2010

carleijnaflevering 4
Debbij Deckzeijl

De middeleeuwse Debbij Dekzeijl uit Nieuwegein vond in het jaar 1645 het zogenaamde dekzeijl uit waarmee trekkers en nomaden vieze kleren konden voorkomen. Door eerst het zeil op de grond te leggen voordat ze hun tent opzetten, bleef de inboedel schoner en werden nomaden minder afstotelijk gevonden.
Debbij Dekzeijl is onmiddellijk na de ontdekking van het dekzeijl op de brandstapel om het leven gekomen, omdat de toenmalige inwoners van Nieuwegein geen campings duldden binnen de dorpsmuren. Debbij werd 61 jaar.