Van Speijk

Van Speijk online

Archief van oktober, 2010

Hilarische persdag Defensie luchtig verlopen

Posted by Jan-Hanco Verbogge On oktober - 26 - 2010

cb4a32a00124777ae5a80cedc2a76495De persdag van het ministerie van Defensie is gistermiddag een daverend succes geworden. Enkele honderden persmedewerkers wisten de weg naar de legergroene partytent naast de Van Boekelkazerne in Ermelo te vinden. De legerleiding, belast met de festiviteiten, sprak van ‘een hoopvolle verwachting die gaandeweg naar boven is bijgesteld’.
Er was een vegetarische brunch en nieuws over de toekomst van Defensie. Het Nederlandse leger gaat, bezuinigingen of niet, in ieder geval de Waddenzee weer op in het kader van de missie Enduring Practice. De legerleiding acht de Waddenzee een uitstekende trainingsfaciliteit, zeker met het debacle van de missie Double Check in het achterhoofd. Bij die missie in het Gelderse Densen kwamen afgelopen winter 12 dorpsbewoners om het leven door vriendelijk vuur. Mijn Verhaal van de dikke zuig is komen te vervallen.
“We willen het imago van het Nederlandse leger wederopbouwen. Daar zijn we de afgelopen jaren redelijk bedreven in gebleken”, aldus chief Raging Butterfly, het indianenstamhoofd dat een jaar stage loopt bij de pr-afdeling van het Nederlandse leger, in het kader van de regeling Indian Swap-a-Doodle.
Voor de Wadden-locatie is gekozen vanwege het ontbreken van mogelijke slachtoffers onder de burgerbevolking. Na een vraag- en antwoordspel voor de pers en een optreden van een breakdance-duo zijn er in het kader van Balloons for Peace zestig ballonnen opgelaten: voor ieder verzwegen Afghaanse slachtoffer een. “Een preventieve pr-stunt van het ministerie, bedoeld om tegenstanders letterlijk de wind uit de zeilen te nemen”, aldus Butterfly desgevraagd. Het kwam de aanwezige legerleiding op een ovationeel applaus te staan. Vanwege het succes is er volgende week weer een persdag.

(Dit nieuwsbericht is gecheckt door het ministerie van Defensie en goedgekeurd met vijf duimpjes)

Mededelingen van de webredactie

Posted by Erna Voordien On oktober - 18 - 2010

martelmethodesDe webredactie van deze site heeft met onmiddellijke ingang besloten het open forum te sluiten. Dit vanwege de grote hoeveelheid onsamenhangende nonsens die er dagelijks op het forum werd achtergelaten. “We hadden een halve dagtaak aan het verwijderen van onzinnige inzendingen”, zegt Jan-Hanco Verbogge namens de webredactie, “nadat vorige week drie topics volkomen uit de hand liepen, was het niet langer mogelijk een intellectueel forum te waarborgen. Dat is natuurlijk wel onze insteek.”
De topics Vrij reizen voor Roma-zigeuners, Pedofilie en Wallonië, toeval of noodzaak? en Moslims zijn net joden als het op zeuren aankomt waren de boosdoeners.
“We zijn heel liberaal”, aldus Verbogge, “maar als mensen beginnen met discriminerende opmerkingen en racistische praatjes, dan is wat ons betreft de maat vol.” Verbogge vindt het ‘ronduit vervelend’ dat een levendige discussie de das is omgedaan ‘door typisch Nederlandse toestanden’. “Het zijn vervelende figuren  die zo tekeer gaan, dat is duidelijk. En dan vragen wij ons af: waarom misbruiken de mensen hun democratische verworvenheden op het internet zo gemakkelijk? Als je mag zeggen wat je wilt, dan zeg je toch wat zinnigs? Je zou bijna gaan geloven dat de gemiddelde Nederlander zo dom is als een koe, die bovendien niet in staat is fatsoenlijk te spellen.”

De actie met de 20 inch kruimelvlaaien komt per direct te vervallen ten gevolge van de sluiting van het forum. De resterende vlaaien worden overmorgen verloot onder mensen die wel een zinnige bijdrage hebben geleverd. Over de uitslag van die verloting kan, om voor de hand liggende redenen, niet worden gecorrespondeerd. “Ook bedankt daarvoor,” aldus een zichtbaar aangeslagen Verbogge.

Cartoon: Bandirah

V.t.G.v.L. opgeheven

Posted by Jan-Hanco Verbogge On oktober - 5 - 2010

gapende vrouw met gezinVereniging tegen Gebruik van Lidwoorden is opgeheven, zo meldt persbericht van vereniging. Voorzitter van vereniging, Jan Hen, lichtte besluit telefonisch toe: Hij vindt erg jammer, maar meerderheid heeft besluit er door gedrukt. Hij en paar aanhangers beraden zich op voortzetting van vereniging onder andere naam, want zin van opheffing ontgaat hem volkomen. Jan Hen besloot met te zeggen: ‘Er moet nog veel werk verzet worden, want zinnen zonder lidwoorden worden door vrijwel niemand als syntactisch correct ervaren.’

Vrouw en Vrucht ontevreden

Sinusappelsap bevordert het wiskundig inzicht bij vrouwen niet. Dat stelt het onderzoeksbureau Vrouw en Vrucht in een publicatie ter gelegenheid van de lancering van Kwadratientje, een mixdrankje dat de vrouw weer uit het hoofd moet laten rekenen.