Van Speijk

Van Speijk online

Archief van november, 2010

Nijntje scoort bij kinderen (tot 4)

Posted by Erna Voordien On november - 28 - 2010

Het kinderboek Nijntje gaat naar het Speedmetalconcert is door een vakjury van 4-jarige kinderen unaniem gekozen als Beste boek over konijnen en speedmetal. In de categorie Overige kinderboeken wonnen Mijn ouders zijn gescheiden door Jellie Gevering en Hoe overleef ik een stortvloed aan identieke boeken van Fenneke Bleijzoen.

Luchtdrumkampioen komt uit Nieuw-Zeeland

Posted by Jan-Hanco Verbogge On november - 14 - 2010

Maarten de Saeger Dikkewis
Het Wereldkampioenschap Luchtdrummen in het Amerikaanse Utah is gewonnen door de 36-jarige Mike Staple uit Nieuw-Zeeland. Hij bleef de concurrentie ver voor. Staple wist vooral te overtuigen met een strak uitgevoerde solo op 26 toms, waaronder de als zeer lastig bekend staande uncletom. Het unieke en uiterst geraffineerde cymbalenspel van de Japanner Kariaki Matsumoto zorgde voor de zilveren plak. Het brons was voor de inventieve Canadees John McCloud, die er zelfs klankschalen en een zesdelige gong bijsleepte. De prijzen werden uitgereikt door Cindy Nielsen, winnares van het Wereldkampioenschap Luchtmedailles Omhangen.

Radiopresentator met schrik vrij

Radiopresentator Harry van Vrije Radio de Ampel is gistermiddag lelijk ten val gekomen toen hij de singletjes Aa – Aj terug wilde zetten in de kast. De onfortuinlijke presentator struikelde over de singletjes Ka – Kw en raakte daarbij bekneld tussen de singletjes Po – Pr en Da – Du. Harry werd korte tijd later gevonden door zijn vrouw, toen zij de singletjes Ka – Kw wilde opbergen. Zij kon hem bevrijden nadat ze het complete oeuvre van Al di Meola van Harry’s hoofd had verwijderd.

illustratie: Maarten de Saeger (*)

Radiopresentator Harry van Vrije Radio de Ampel is gistermiddag lelijk ten val gekomen toen hij de singletjes Aa – Aj terug wilde zetten in de kast. De onfortuinlijke presentator struikelde over de singletjes Ka – Kw en raakte daarbij bekneld tussen de singletjes Po – Pr en Da – Du. Harry werd korte tijd later gevonden door zijn vrouw, toen zij de singletjes Ka – Kw wilde opbergen. Zij kon hem bevrijden nadat ze het complete oeuvre van Al di Meola van Harry’s hoofd had verwijderd

Rondvaartboot ramt bridge

Posted by Redactie Van Speijk On november - 9 - 2010

sinking_shipEen Amsterdamse rondvaartboot, de Manke Nelis, heeft gistermiddag de Golden Gate Bridge in San Francisco geramd. Daarbij vielen zes lichtgewonden. Onderzoek van de Amerikaanse waterpolitie heeft aangetoond dat een defect navigatiesysteem de oorzaak was van het uit koers raken van de boot. De veertig opvarenden en drie bemanningsleden hadden pas laat in de gaten dat er wat mis was. ‘Op het moment dat we de brugpeiler op ons af zagen komen, dacht ik dat het wel eens fout kon gaan,’ zegt passagier Joke Vernallen uit Gouda. ‘En dat terwijl er uitwijkruimte genoeg was, zeker als je het vergelijkt met de Brouwersgracht of de Singel.’
De boot is total-loss verklaard en zal in Amerika worden achtergelaten. De opvarenden hebben een lift naar het dichtstbijzijnde station aangeboden gekregen. ‘Een mooie geste,’ aldus Vernallen in een helder betoog.

Op de foto: een willekeurig zinkend schip (geen rondvaartboot).