Van Speijk

Van Speijk online

Archief van januari, 2011

Vrouw weigert scheiding om kilo’s

Posted by Jan-Hanco Verbogge On januari - 22 - 2011

whitney houston met shuttleEen 33-jarige inwoner van Gieten wil scheiden van zijn vrouw omdat die inmiddels het buitennissige gewicht van 190 kilo heeft bereikt. De vrouw weigert echter te scheiden omdat de reden van de man niet deugt, aldus de advocaat van de vrouw, Schlomo Rosenblatt van Rosenblatt Schmeckl & Jacobi Advocaten. De man zegt hippo-allergeen te zijn en dat is geen officiële ziekte volgens Rosenblatt.
De echtgenoot zegt last te hebben van braken, constipatie en moedeloosheid en schrijft dat toe aan zijn hippo-allergie. Volgens zijn raadsman, Joshua Polak van Advocatenkantoor Van Praag, Cohen, Sjimme & Jossef, vermeed zijn cliënt reeds op vierjarige leeftijd zorgvuldig de nijplaarden tijdens dierentuinbezoek, iets dat hij zijn vrouw meermalen heeft voorgehouden. De vrouw zegt zich slachtoffer te voelen en is slechts bereid af te vallen als haar man wat aan zijn hippo-allergie laat doen.

Toeval treft Geukelen in hart

Posted by Stef Stokjens On januari - 12 - 2011

In Geukelen, een dorpje onder de rook van Eindhoven, is beroering ontstaan vanwege twee gelijktijdig uitgevoerde reclamecampagnes van Libresse en Sorbo. Libresse bezorgde bij ieder huishouden een envelop met vier stuks maandverband, terwijl toevallig op dezelfde dag Sorbo het 50-jarige jubileum van het Sorbo schuursponsje vierde met een gratis cadeautje voor alle inwoners van Geukelen: een feestelijk doosje met vier sponsjes. Bij beide bedrijven regende het daarop klachten van vrouwen die klaagden over de pasvorm en de slechte resultaten bij het schoonmaken van een pan.

Orthodoxen buitenproportioneel tegenover elkaar

Posted by Redactie Van Speijk On januari - 3 - 2011

bandirah 2
In de Heilige Grafkerk in Jeruzalem is het opnieuw tot buitenproportionele vechtpartijen gekomen tussen Grieks- en Armeens-orthodoxen. De laatste groep had zonder overleg de Heilige Schaal verplaatst in verband met vermeend buitenproportionele herstelwerkzaamheden aan de oostzijde van de kerk. Ook het tijdstip van verplaatsing, namelijk drie uur voor het middaggebed was een reden voor de Grieks-orthodoxen om de Armeens-orthodoxen met kandelaars aan te vallen. Daarbij vielen over en weer rake klappen en werd er buitenproportioneel vermetel gestreden. Al eeuwenlang zijn er grote problemen tussen de beide orthodoxe stromingen. Naar een oplossing wordt sedert 400 v. Chr. gezocht, hetgeen ontzettend lang gevonden kan worden als het probleem niet zo buitenproportioneel was.

Cartoon: Bandirah