Van Speijk

Van Speijk online

Archief van februari, 2011

gevraagd / gezocht / te koop / te huur

Posted by Erna Voordien On februari - 26 - 2011

Heeft u iets te koop, te huur, of zoekt u iets? Plaats dan een advertentie op de website van Van Speijk. Honderden gingen u voor! GRATIS!
En wie weet, misschien zit er ook iets voor jou (of u) tussen!
Lees verder »

Achterachterkleinkinderen slaven eisen geld van Oom Tom

Posted by Erna Voordien On februari - 19 - 2011

De Vereniging voor Ereschulden en Slavernijcompensatie heeft een klacht ingediend bij de Nederlandse regering. Ze wil dat de regering een deel van de royalties van het boek De negerhut van Oom Tom opeist. Het boek gaat over onderdrukking, racisme en vernedering en dat moet afgelost worden, vindt de VvEeS. “De mensen die het hebben meegemaakt, leven niet meer, maar wij kunnen het geld goed gebruiken. Dat mogen we nooit vergeten”, aldus de voorzitter van de vereniging in een toelichting.

Beauty and brains (en een auto)

Posted by Jan-Hanco Verbogge On februari - 15 - 2011

noam chomsky
Je hebt iets nodig
stil en oprecht
dat als het erop aankomt
je vermaakt, al is het slecht

pas als je iets hebt
voor in huis en de praktijk
dan pas kun je zeggen:

Ik lees Van Speijk

Ton

Kinderluisterboek Lolita uit handel

Posted by Stef Stokjens On februari - 3 - 2011

Na ernstige bedreigingen over en weer heeft de redactie van Van Speijk besloten alle exemplaren van het kinderluisterboek Lolita uit de handel te nemen. Het luisterboek, bestaande uit 12 cd’s, een geinige witte snoepstring en lipgloss (die zelfs blijft zitten als je gaat zwemmen) ligt nog tot komend weekend in de winkels. Daarna zal het Lolita-totaalpakket in luxe geschenkverpakking worden teruggehaald. In een reactie op de gebeurtenissen sprak een geëmotioneerde hoofdredacteur over ‘kinderachtig gedrag van anderen’. “De lipgloss komt wel op, maar hoe zit het met al die cd’s? Wij worden niet gecompenseerd, terwijl het ons probleem niet is. Een schande.”