Van Speijk

Van Speijk online

Archief van maart, 2011

Crimi-jeugd neemt rap op met de jut

Posted by Jan-Hanco Verbogge On maart - 21 - 2011

De politie van Hoofddorp heeft eergisteren samen met een groep criminele jongeren een rapnummer opgenomen. Het nummer, Het Spijt me dat ik uw auto heb vernield, is door bewakingscamera’s opgenomen en zal op YouTube te zien zijn. In een reactie fulmineerde kamerlid Amadeus Binnenhof tegen deze gang van zaken, alsof de politie niet genoeg nuttig werk te doen heeft. Volgens een politiewoordvoerder is er inderdaad nog genoeg nuttig werk te doen. Het rapnummer is inmiddels namelijk het vierde nummer dat criminele jongeren hebben opgenomen en de politie wil er een verzamelcd van uitbrengen. Sorry van je scooter, Ik douwde je moer in het water en vooral de hit Je zus is een hoer dus die vraagt erom hebben inmiddels al vele views opgeleverd op internet. Er is dus behoefte aan, aldus politiewoordvoerder Def Dirk desgevraagd.

Vogelbescherming Nederland verrechtst

Posted by Jan-Hanco Verbogge On maart - 5 - 2011

zand-in-je-broekje-kleur-bandirahBij een machtstrijd om het leiderschap van de Vogelbescherming Nederland lijkt een doorbraak te zijn geforceerd nu de rechtse vleugel een meerderheid in het bestuur heeft bemachtigd. Na een felle stemming kozen de zestien onafhankelijke leden unaniem voor de rechterzijde. Daarmee lijkt een einde te komen aan het toestaan van buitenlandse vogelsoorten in Nederland. Vreemde vogels zullen in de toekomst geen toegang meer krijgen tot drinkplaatsen en zaaivelden. Ook zal de bescherming en zorgverlening niet langer beschikbaar zijn voor exoten. In overleg met de Belgische extreemrechtse denktank Voorpostduif 97 zal de Vlaamse gaai geen gevaar lopen of vliegen.

Goed nieuws uit een oorlogsgebied!

Het gaat goed in Darfur: het kennis-innovatiecentrum dat met geld van de Nederlandse regering is gebouwd, wordt volgende maand feestelijk geopend tijdens het lokale grasfeest.

Cartoon: Bandirah