Van Speijk

Van Speijk online

Archief van mei, 2011

Website Van Speijk aangevallen door Libiërs

Posted by Erna Voordien On mei - 1 - 2011

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de website van Van Speijk sinds een paar weken wordt aangevallen door een onbekende Libische terreurorganisatie die luistert naar de naam Al-al-al. Waarom deze organisatie het op de website van Van Speijk heeft gemunt is vooralsnog onduidelijk. Hoofdredacteur Stef Stokjens is dan ook ‘geschokt, verdrietig en boos tegelijk’.
“Alles wat wij na 21 maart hebben gepost op de website is door de terreurbrigade verwijderd. Zonder sporen na te laten.” Op de vraag wat er zoal verwijderd was, kon de hoofdredacteur niet veel zeggen. “Dat weten we niet. Die info is ook gewist.”
Of de gewiste artikelen opnieuw worden geplaatst is nog allerminst zeker. Stokjens: “We zijn nu aan het onderzoeken welke artikelen er sinds 21 maart zijn gepubliceerd. Zodra we dat weten, kijken we of die artikelen nog op onze server staan of dat zij misschien ook zijn gewist door de Libische terreurhackers.
In dat laatste geval is het uithuilen en verdergaan”, aldus de hoofdredacteur, die eraan toevoegt dat het niet aan de Duitse firewall heeft gelegen. “De Duitse firewall is meer dan prima en heeft ook nu keurig standgehouden. We gaan natuurlijk door met onderzoeken, want we willen wel graag weten hoe de Libiërs kans hebben gezien in onze computer in te breken.”