Van Speijk

Van Speijk online

Archief van juni, 2011

Website Van Speijk aangevallen door Grieken

Posted by Stef Stokjens On juni - 29 - 2011

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de website van Van Speijk sinds een paar weken wordt aangevallen door een onbekende Griekse terreurorganisatie die luistert naar de naam Xepos. Waarom deze organisatie het op de website van Van Speijk heeft gemunt is vooralsnog onduidelijk. Hoofdredacteur Stef Stokjens is dan ook ‘geschokt, verdrietig en boos tegelijk’.
“Alles wat wij na 2 juni hebben gepost op de website is door de terreurbrigade verwijderd. Zonder sporen na te laten.” Op de vraag wat er zoal verwijderd was, kon de hoofdredacteur niet veel zeggen. “Dat weten we niet. Die info is ook gewist.”
Of de gewiste artikelen opnieuw worden geplaatst is nog allerminst zeker. Stokjens: “We zijn nu aan het onderzoeken welke artikelen er sinds 2 juni zijn gepubliceerd. Zodra we dat weten, kijken we of die artikelen nog op onze server staan of dat zij misschien ook zijn gewist door de Griekse terreurhackers.
In dat laatste geval is het uithuilen en verdergaan”, aldus de hoofdredacteur, die eraan toevoegt dat het niet aan de Duitse firewall heeft gelegen. “De Duitse firewall is meer dan prima en heeft ook nu keurig standgehouden. We gaan natuurlijk door met onderzoeken, want we willen wel graag weten hoe de Grieken kans hebben gezien in onze computer in te breken.”

Website Van Speijk aangevallen door Syriërs

Posted by Stef Stokjens On juni - 2 - 2011

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de website van Van Speijk sinds een paar weken wordt aangevallen door een onbekende Syrische terreurorganisatie die luistert naar de naam Am-al-gam. Waarom deze organisatie het op de website van Van Speijk heeft gemunt is vooralsnog onduidelijk. Hoofdredacteur Stef Stokjens is dan ook ‘geschokt, verdrietig en boos tegelijk’.
“Alles wat wij na 1 mei hebben gepost op de website is door de terreurbrigade verwijderd. Zonder sporen na te laten.” Op de vraag wat er zoal verwijderd was, kon de hoofdredacteur niet veel zeggen. “Dat weten we niet. Die info is ook gewist.”
Of de gewiste artikelen opnieuw worden geplaatst is nog allerminst zeker. Stokjens: “We zijn nu aan het onderzoeken welke artikelen er sinds 1 mei zijn gepubliceerd. Zodra we dat weten, kijken we of die artikelen nog op onze server staan of dat zij misschien ook zijn gewist door de Syrische terreurhackers.
In dat laatste geval is het uithuilen en verdergaan”, aldus de hoofdredacteur, die eraan toevoegt dat het niet aan de Duitse firewall heeft gelegen. “De Duitse firewall is meer dan prima en heeft ook nu keurig standgehouden. We gaan natuurlijk door met onderzoeken, want we willen wel graag weten hoe de Syriërs kans hebben gezien in onze computer in te breken.”