Van Speijk

Van Speijk online

Cabaretiersvakbond loopt uit klauw

Posted by Jan-Hanco Verbogge On april - 6 - 2010

Zo - ArgibaldBij de pas opgerichte Nederlandse Vakbond van Cabaretiers hebben zich inmiddels 137000 cabaretiers aangemeld. De voorzitter van de NVC, Ben van Vooren, meldde in een persverklaring dat er nooit zoveel lachwekkende figuren bij elkaar zijn gekomen sinds de open dag van Ajax. “We houden van een beetje humor”, aldus Van Vooren, “maar dit is allemaal wel erg absurd.” Toch ziet Van Vooren pluspuntjes. “We gaan nadenken over een politieke partij en een collectieve zorgverzekering. Met zo’n enorme potentie moet het te doen zijn om cabaretiers aan de macht te helpen. Ze zijn toch al de hele dag op radio en televisie.”

De cartoon is van Argibald. Op de begane grond van het stadhuis van Utrecht kun je tot en met 28 april kijken naar zijn andere cartoons, schilderijen en meer. Het is werkelijk een prachtige tentoonstelling en nog gratis ook.

Leave a Reply