Van Speijk

Van Speijk online

Van Speijk op Stripdagen Haarlem!

Posted by Stef Stokjens On april - 22 - 2010

De stripwereld heeft er een nieuw dieptepunt bij: Van Speijk vindt u in de kelder van de Philharmonie in Haarlem tijdens de Stripdagen op 5 en 6 juni. Hoe underground wilt u het hebben?

Van Speijk, het tijdschrift voor strips, humor en lifestyle, is erbij op de Stripdagen. In de absurde setting van garderobe en toilet kunt u genieten van al het goede dat de striptekenaars van Van Speijk u te bieden hebben.

Zo is er een frisse tentoonstelling met werk van onder meer Hallie Lama, De Rustende Jager, Bandirah, Michiel van de Pol, Schwantz, Argibald, Danibal, Marc van der Holst en Remco Mooijekind: schilderijen, originelen en strippagina’s die u niet alleen kunt bekijken maar ook kunt kopen.
Stripliefhebbers die net de blaas hebben geleegd, kunnen aansluitend kijken naar een doorlopende animatiefilmvoorstelling met de avonturen van Han Bolo, de ruimtereiziger die niet terugkeert uit de orbit.
Waar normaal gesproken uw jas wordt opgehangen, kunt u tijdens de Stripdagen deelnemen aan de interactieve cartoonwedstrijd. U bedenkt het onderschrift bij een cartoon van Bandirah, Hallie Lama, Michiel van de Pol, De Rustende Jager en wie weet wint u de originele cartoon. Bovendien worden de winnende onderschriften (uiteraard met cartoon) geplaatst in Van Speijk 27.
kwistekening
Op zondagmiddag, om precies twee uur ‘s middags, vindt de Strip of Strop Kwis plaats, een unieke show onder leiding van de re├»ncarnatie van Fred Oster, Erik Noomen, terzijde gestaan door Michiel van de Pol en Edith Kuijvenhoven. Met prachtige prijzen en unieke momenten uit de geschiedenis van de greffic nuvvel wordt het een evenement om niet te missen.
En voor de kinderen is er een clown met ballonnen.

Leave a Reply