Van Speijk

Van Speijk online

Poephoofd wint NK Strippissen in Haarlem!

Posted by Erna Voordien On juni - 9 - 2010

Het was spannend tot de laatste snikkel tijdens het NK Strippissen in Haarlem. Het sympathieke kampioenschap, gehouden in de toiletten van de Philharmonie, kreeg de eindsprint die het verdiende: een glorieuze winnaar, een meer dan verdienstelijke runner-up en een verrassende derde plaats.
Van Speijk-hoofdredacteur Stef Stokjens vond het evenement zeer geslaagd. “Het was keurig. De heren kozen heel bewust voor een urinoir, met daarin de afbeelding van één van de deelnemers. Naderhand turfden de plassers hun keuze op een lijst bij de uitgang. Het was een perfect georganiseerde NK. Heel Nederlandwaardig allemaal.”

poephoofd met cijferDe winnaar van het NK Strippissen, en daarmee twee jaar lang de meest bezeken stripfiguur van Nederland en Vlaanderen, is POEPHOOFD, die door het NK iets minder stevig is geworden, maar zich desondanks monter door de finale heeft geslagen.

Op een zeer verdienstelijke tweede plaats vinden wij HEINZ, die zoals verwacht  niet al te zwaar tilt aan de zilveren plak, maar toch “een zeker gevoel van blijdschap” meende te voelen toen hij hoorde van zijn riante uitslag.

heinz met cijfer

En op een zeer verrassende derde plaats is ROEL DIJKSTRA geëindigd, duidelijk de coming man op het NK. Hij liet Sigmund, Grote Smurf en de Rode Ridder achter zich, maar deed er verder weinig voor. De aandacht voor Dijkstra op dit NK is mooi meegenomen, want we zien de laatste jaren niet meer zoveel van de modelprof van weleer. De derde plaats kan wel eens voor een groot deel te danken zijn aan boze fans. Dat ze met hun plas eigenlijk zeggen: kom op Dijkstra, zorg nog eens dat FC Leidrecht kampioen wordt!

roel dijkstra met cijfer beter

Tot slot had hoofdredacteur Stokjens nog een aantal ‘smeuïge details’, die hij even later omschreef als ‘typische DWDD-dingetjes’. De aanwezige journalisten waren allebei heel nieuwsgierig naar de scoops die ze te wachten stonden en na een vertraging van een half uur, Stokjens neemt graag de tijd, kwam de breedsprakige hoofdredacteur eindelijk to-the-point. “Natuurlijk feliciteer ik Poephoofd van harte met zijn overwinnig, maar toch moeten we ook de wereldprestatie van Heinz op de tweede stek niet vergeten. Voor Heinz moesten de plassende keuzeheren een behoorlijk eind omlopen: het was in de voorlaatste NK-urinoir.”

Een interessante ontwikkeling deed zich voor bij deelnemer Elfquest. Al op dag 1 was de afbeelding losgekomen van de pot, terwijl er op dat moment pas acht mensen op het Elfquestfiguurtje hadden gemikt. “Wij vermoeden enorm veel agressie bij Elfquesthaters”, aldus Stokjens die het zich ergens wel kan voorstellen. Ter vergelijking: Heinz is honderd keer vaker geraakt en het plaatje zat aan het einde van het NK nog steeds zo vast als een huis.
Ook interessant was het enorme respect voor Fokke en Sukke, die uiteindelijk maar twee keer nat gingen. Op zondag aan het einde van de NK waren de eend en de kanarie alweer helemaal opgedroogd, iets dat de laddernatte Poephoofd duidelijk niet kon zeggen.
Over twee jaar is er weer een NK. Stokjens verwacht er veel van: “Ik denk dat we rekening moeten houden met meer manga. Ik zet persoonlijk mijn geld op de Partners, met Elsje als gevaarlijke outsider, al moet je daar beeldvormingtechnisch wel mee uitkijken. Maar hoe dan ook, het zijn zekere zaken, daar houd ik van.”

De prijswinnaars krijgen binnenkort bericht wanneer zij hun prijs kunnen komen ophalen. De locatie van de prijsuitreiking is in ieder geval bekend: het NK-ritueel zal worden voltooid bij Lambiek in Amsterdam. Voor onwelriekende gossip rondom het NK verwijzen wij u graag door naar de meer op sensatie gerichte  Zone 5300-site.

Lamelos gefeliciteerd met Poephoofd, heren Windig en De Jong gefeliciteerd met Heinz en heren Brandt en Steeman gefeliciteerd met Roel Dijkstra.

Leave a Reply