Van Speijk

Van Speijk online

Nieuws uit uw buurt

Posted by Jan-Hanco Verbogge On juli - 4 - 2010

Geef Jaap een knuffel, de ludieke actie van buurtvereniging Concordia, is gistermiddag al na vier dagen afgeblazen. Volgens de organisatie was het enorm succes, maar Jaap Boelstra bleek er niet van gediend. ‘Ze kwamen zelfs bij me aan de deur,’ aldus de verontwaardigde Boelstra, die niets van de actie wist. Volgens voorzitster Antje Vermeulen-Jansen was de actie ludiek bedoeld. Morgen gaat de gloednieuwe actie Een rondje op kosten van Willem feestelijk van start. Plaats van handeling is café Boldijk.

Myra bird on lens

Arie Bleekemolen uit de Mozartlaan heeft gistermiddag woedend gereageerd op de aantijgingen van Chantal Vermuilen uit de Chopinstraat. Vermuilen, die werd bijgestaan door Jan-Harm van Dijk uit de Offenbachstraat en Dora Wijnen uit de Beethovenstraat, vond dat Bleekemolen veel te ver was gegaan met het voorstel om het initiatief van Theo van Faasen uit de Bachstraat uit te voeren. Van Faasen, die werd gesteund door Wim Talsma uit de Listzstraat, werd vorige week tijdelijk op non-actief gezet door Ibo Schrama uit de Strausslaan en zijn protégé Steven Werkman uit de Donizettistraat. Met de reactie van Bleekemolen lijken de strubbelingen binnen het bestuur van wijkvereniging Componistenbuurt nog niet voorbij.

De hulpgroep Negers Zonder Ritme is gistermiddag opgeheven. Dat heeft voorzitter Theo van Dam meegedeeld tijdens de ledenvergadering in Zaal Dallinga in Onstwedde. Na een emotionele verhandeling over de teloorgang van de hulpgroep door secretaris Joop Jansen, beklom Van Dam het spreekgestoelte met een vertrokken gezicht. Met tranen in zijn ogen ontbond hij zonder tegenspraak en met een respectvolle waardigheid de hulpgroep. Na enkele stille minuten werd hij van het podium begeleid door Jannie Swinkels, de ledenadministratice van de groep. Volgens woordvoerder Arie de Vries blijven de leden contact houden om het smadelijke verlies van de vereniging samen te dragen. ‘Negers zouden dat ook doen, het zijn mensen die veel delen,’ aldus De Vries.

Op de foto: Jantien van Zuidveld, enkele ogenblikken voordat ze een agressieve mus in elkaar slaat. Korte tijd later werd ze door de politie ingerekend. Ze moet de schade vergoeden en is naar huis gestuurd.

Leave a Reply