Van Speijk

Van Speijk online

BvO verprutst imago danig

Posted by Jan-Hanco Verbogge On juli - 26 - 2010

De Bond van Overdrijvers (BvO) heeft het verbruid bij de gemeente Assen. B&W van de provinciehoofdstad hebben unaniem besloten nooit meer zaken te doen met de bond. De BvO zou in een Assens zalencomplex een bijeenkomst organiseren voor zeker tachtig miljoen leden, aldus burgemeester Rimpelaers. Volgens onafhankelijke tellingen waren er uiteindelijk slechts twaalf personen aanwezig. ‘We hadden zesduizend man ordetroepen opgetrommeld,’ aldus Rimpelaers, ‘en die kwamen allemaal voor niets. Dat kost de Asser gemeenschap een slordige zeven miljoen euro. U snapt dat wij hier niet blij mee zijn.’ Volgens een van de vierduizend woordvoerders van de BvO probeert de gemeente de zwarte piet kwijt te raken. ‘Niet bepaald netjes, want de bijeenkomst was een geweldig succes. Bovendien was het geen slordige zeven miljoen euro, maar een keurig bedrag, bestaande uit een zeven en zes nullen,’ aldus de woordvoerder, die er aan toevoegde ‘we zijn wel wat gewend, maar de gemeente heeft er een handje van om dingen te overdrijven.’

Leave a Reply