Van Speijk

Van Speijk online

Mededelingen van de webredactie

Posted by Erna Voordien On oktober - 18 - 2010

martelmethodesDe webredactie van deze site heeft met onmiddellijke ingang besloten het open forum te sluiten. Dit vanwege de grote hoeveelheid onsamenhangende nonsens die er dagelijks op het forum werd achtergelaten. “We hadden een halve dagtaak aan het verwijderen van onzinnige inzendingen”, zegt Jan-Hanco Verbogge namens de webredactie, “nadat vorige week drie topics volkomen uit de hand liepen, was het niet langer mogelijk een intellectueel forum te waarborgen. Dat is natuurlijk wel onze insteek.”
De topics Vrij reizen voor Roma-zigeuners, Pedofilie en Wallonië, toeval of noodzaak? en Moslims zijn net joden als het op zeuren aankomt waren de boosdoeners.
“We zijn heel liberaal”, aldus Verbogge, “maar als mensen beginnen met discriminerende opmerkingen en racistische praatjes, dan is wat ons betreft de maat vol.” Verbogge vindt het ‘ronduit vervelend’ dat een levendige discussie de das is omgedaan ‘door typisch Nederlandse toestanden’. “Het zijn vervelende figuren  die zo tekeer gaan, dat is duidelijk. En dan vragen wij ons af: waarom misbruiken de mensen hun democratische verworvenheden op het internet zo gemakkelijk? Als je mag zeggen wat je wilt, dan zeg je toch wat zinnigs? Je zou bijna gaan geloven dat de gemiddelde Nederlander zo dom is als een koe, die bovendien niet in staat is fatsoenlijk te spellen.”

De actie met de 20 inch kruimelvlaaien komt per direct te vervallen ten gevolge van de sluiting van het forum. De resterende vlaaien worden overmorgen verloot onder mensen die wel een zinnige bijdrage hebben geleverd. Over de uitslag van die verloting kan, om voor de hand liggende redenen, niet worden gecorrespondeerd. “Ook bedankt daarvoor,” aldus een zichtbaar aangeslagen Verbogge.

Cartoon: Bandirah

Leave a Reply