Van Speijk

Van Speijk online

Rondvaartboot ramt bridge

Posted by Redactie Van Speijk On november - 9 - 2010

sinking_shipEen Amsterdamse rondvaartboot, de Manke Nelis, heeft gistermiddag de Golden Gate Bridge in San Francisco geramd. Daarbij vielen zes lichtgewonden. Onderzoek van de Amerikaanse waterpolitie heeft aangetoond dat een defect navigatiesysteem de oorzaak was van het uit koers raken van de boot. De veertig opvarenden en drie bemanningsleden hadden pas laat in de gaten dat er wat mis was. ‘Op het moment dat we de brugpeiler op ons af zagen komen, dacht ik dat het wel eens fout kon gaan,’ zegt passagier Joke Vernallen uit Gouda. ‘En dat terwijl er uitwijkruimte genoeg was, zeker als je het vergelijkt met de Brouwersgracht of de Singel.’
De boot is total-loss verklaard en zal in Amerika worden achtergelaten. De opvarenden hebben een lift naar het dichtstbijzijnde station aangeboden gekregen. ‘Een mooie geste,’ aldus Vernallen in een helder betoog.

Op de foto: een willekeurig zinkend schip (geen rondvaartboot).

Leave a Reply