Van Speijk

Van Speijk online

PVV-Scrabble groeit als kool, NK groot succes!

Posted by Jan-Hanco Verbogge On december - 10 - 2010

PVV-Scrabble slaat aan in Nederland. Sinds wij erover berichtten in Van Speijk 26, zijn er overal PVV-Scrabbleclubs opgericht. Deze gezelligheidsverenigingen beoefenen gezamenlijk “de nobele kunst van de zelfverdediging in woordvorm”, zoals PVV-Scrabbelaar van het eerste uur, Henk van de Wijde uit Nuth, het uitdrukt. “We zijn Van Speijk zeer erkentelijk voor het lovende artikel in het laatste nummer. Het heeft de PVV-Scrabblewereld goed gedaan.”

Afgelopen weekend vond er voor de derde keer een NK PVV-Scrabble plaats en Kees Nut is afgelopen weekend voor de tweede keer in successie PVV-Scrabblekampioen van Nederland geworden. Hij won oppermachtig van zijn opponente Dinie Dencke en overtuigde de aanwezigen met een spectaculaire 112-78. Hoogtepunt was het openingswoord ‘onderbuik’ en de twee keer woordwaarde van het prachtige PVV-Scrabblewoord ‘quota’. “Die zag ik aankomen”, aldus Nut in een goedgevulde sporthal De Beemte in Purmerend. Aan het NK deden 120 kandidaten mee. Volgende week verdedigt Kees Nut zijn Hollandse titel als er wordt gestreden tegen de kampioen van Kring Limburg, de enige onafhankelijke PVV-Scrabble-afdeling van Nederland. “Ze waren bang voor een definitieve scheuring en toen is er dit compromis uitgerold”, weet Nut. Hij zegt niet bang te zijn voor wat hij schertsend ‘de opperlaaf’ noemt. “Die gasten zijn knettergek.”
pvv scrabble van speijk

op de foto: winnend bord finale NK PVV-Scrabble: Kees Nut (NL) vs. Dinie Dencke (NL) – 112 -78

Leave a Reply